Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mobiele stembus en jongerencampagne

STADSKANAAL – Op 21 maart kan er gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum voor de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2017 (WiV 2017). Stemmen geeft blijk van betrokkenheid, daarom vindt de gemeente Stadskanaal het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners hun stem uitbrengen. De  speciale aandacht gaat uit naar 18 plussers die voor het eerst gaan stemmen.

 

Jongeren

Daarom heeft de gemeente een campagne ontwikkeld voor jongeren met de boodschap: “Je.. pattas (sneakers), drankje, telefoon en kleur lipstick kies je toch ook zelf? Nou dan! Stem zelf. Op 21 maart”. En om het stemmen nog gemakkelijker te maken, rijdt er een mobiele stembus (de zogenaamde Stembusbus) op 21 maart door de gemeente Stadskanaal.

Social media, posters, bekers
Jongeren die voor het eerst gebruik maken van hun stemrecht worden door berichten met afbeeldingen op social media, koffiebekers en posters herinnerd aan de keuzes die ze elke dag maken. De gemeente Stadskanaal zet haar social media kanalen in om de jeugd te bereiken. De posters worden opgehangen op de plekken waar de 18+ -ers aanwezig zijn, zoals Discotheek Fox, Jeugdcentrum de Kwinne, sporthal De Spont, Noorderpoort en Ubbo Emmius. Ook worden de posters via duo-borden ingezet.

De Stembusbus
Naast het bekendmaken van de verkiezingen, maakt de gemeente het stemmen gemakkelijker door de stembus naar de 18 plussers toe te laten komen. Een officieel – mobiel – stembureau, in de vorm van een bus, rijdt overdag langs verschillende plaatsen. Overigens kan iedere stemgerechtigde in deze bus, met stempas en ID, zijn stem uitbrengen.

De route van de mobiele stembus:
07.30 – 08.15 uur Busstation Stadskanaal
09.00 – 09.30 uur gemeentehuis Stadskanaal
10.10 – 10.35 uur Noorderpoort Sportparklaan
10.55 – 11.30 uur Ubbo Emmius Stationslaan
13.45 – 14.15 uur Alteveer (Veenhofsweg)
14.30 – 15.15 uur Onstwedde (Ubbo Emmius)
15.45 – 16.15 uur Mussel (kruising Zandtangerweg/Musselweg Café Das)
16.30 – 17.15 uur Musselkanaal (Willem Diemerstraat / Marktstraat)

Gemeenteraadsverkiezingen

Stemmen tellen
Er kan gestemd worden vanaf 7:30 uur tot 21:00 uur in een van de 19 stembureaus in de gemeente Stadskanaal én in de Stembus. De stembus wordt om 17.15 uur verzegeld en naar het gemeentehuis gebracht. Daar worden na 21.00 uur de stemmen geteld van alle stembureaus.

Op de website www.stadskanaal.nl/verkiezingen is de belangrijkste informatie te vinden over de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.