Direct naar de inhoud.

Kanaalster politiek in de bres voor Refaja

  • door:
  • op:
Alle politieke partijen strijden voor een volwaardig Refaja ziekenhuis

STADSKANAAL – Negen politieke partijen uit de gemeente Stadskanaal stonden woensdagmiddag 14 maart voor de poort van het Refaja ziekenhuis te demonstreren. Hierbij liepen emoties vaak hoog op. De actie tegen de plannen van de Treant Zorggroep om de kraamafdeling van het ziekenhuis te sluiten was opgezet door SP, PvdA en GL. Steun kwam er ook van de overige politieke partijen zodat de protestactie uiteindelijk raadsbreed werd.

Politiek stadskanaal liet hiermee zien het absoluut niet eens te zijn met de ‘mogelijke’ sluiting van de kinderafdeling op de locatie Stadskanaal. Alle partijen gaven met de protestactie woensdagmiddag een krachtig signaal af richting Treant. ‘Wij accepteren dit niet’ riep Evert Idema van de SP. ‘De kraamafdeling moet open blijven’. Erik Bieze (GBS), Aike Maarsingh (CDA), Egbert Hofstra (PvdA), Nadja Siersema (GL) en Detleff Mellies (LB), Klaas Pals (D66), Ingrid Sterenborg (CU) en VVD-er Goedhart Borgesius, allemaal waren ze het met Idema eens. En dat gebeurt niet vaak in de politiek.

Emmen

Carla van de Wiel van de Treant Zorggroep zegt dat Treant nog geen besluit heeft genomen. Het definitieve besluit volgt pas later dit jaar. Volgens Treant is het gebrek aan kinderartsen een van de hoofdredenen om de kindergeneeskunde en kraamhulp te sluiten in het Refaja en voort te zetten in het Scheper ziekenhuis te Emmen. Volgens de GroenLinks en PvdA Stadskanaal kan dat helemaal niet omdat Emmen qua aanrijden verder weg ligt dan een kwartier autorijden. “Dat zou zeer ongepast zijn”, aldus Egbert Hofstra

Videoflits-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal