Direct naar de inhoud.

Eerste inenting coronavaccin bij Treant een feit

  • door:
  • op:
Foto: Treant Zorggroep – Intensivist Willem van der Hoek krijgt de eerste coronavaccinatie toegediend door vaccinatieverpleegkundige Mirjam Oudman.

EMMEN – Intensivist Willem van der Hoek ontving donderdagochtend om 7.00 uur als eerste medewerker van Treant het coronavaccin. ‘Ik heb geen seconde getwijfeld en ik ben blij dat die eerste prik zit. Het is fijn om te weten dat je collega’s en patiënten nog beter kunt beschermen’, aldus Van der Hoek.

Het vaccineren gebeurt bij Treant op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Een deel van de medewerkers in de acute zorg van het ziekenhuis krijgt de prik als eerste. Het gaat om verpleegkundigen en artsen van de Spoedeisende Hulp, de Intensive Care en de coronaverpleegafdeling.

Beperkt aantal

Het vaccin wordt landelijk verdeeld, waardoor er een beperkt aantal doses beschikbaar is voor het ziekenhuispersoneel. Naast die verdeling zijn er landelijke afspraken gemaakt over de vaccinatievolgorde, oftewel welke medewerkers in het ziekenhuis als eerste in aanmerking komen voor het vaccin. ‘We zijn afhankelijk van de hoeveelheid doses die we aangeleverd krijgen. Vaccins die ons zijn toebedeeld, gaan we tot morgenmiddag of –avond prikken’, zegt vaccinatieverpleegkundige Mirjam Oudman.

 Vanaf maandag begint ook het vaccineren van zorgmedewerkers van de zeventien woonzorglocaties van Treant. Zij kunnen op afspraak terecht bij de GGD voor een inenting.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal