Direct naar de inhoud.

Aftrap wedstrijdseizoen IJslandse Paarden

  • door:
  • op:
Fotografie: Lutra Photos

EXLOO – Drentse sportruiter Jeanette Santifort uit De Kiel wederom oppermachtig tijdens de clubkampioenschappen Noord Nederland voor IJslandse paarden.

Vorige week zaterdag stond Hippisch Centrum Exloo in het teken van de clubkampioenschappen van IJsland Rijders Noord (IJRN).  Jong en oud, lichte klassen en sportklassen, meer dan vijftig combinaties uit Nederland en Duitsland streden in 13 proeven om de winst. Met een geweldig resultaat voor de volwassen sportruiter Jeanette Santifort uit Drenthe:  zij mag zich wederom  een jaar lang IJRN Clubkampioen noemen en prolongeert haar titel in de sportklasse met grote klasse voor het derde jaar op rij.  Regina Plate uit Ermelo werd tot haar eigen grote verrassing de IJRN clubkampioen in de lichte klasse bij de volwassenen.

En de jeugdkampioenen: Aileen Mentink uit Hengelo  werd gekroond tot clubkampioen jeugd in de sportklasse. De 17-jarige Sarah Guerra, woonachtig in Amsterdam, behaalde evenals  vorig jaar de titel in de lichte klasse. Een pracht prestatie.

De IJRN clubkampioenen  van 2018

De IJRN Clubkampioen Sport -met overmacht- is opnieuw Jeanette Santifort (De Kiel) geworden met Herdis van ’t Slingerbos.  De IJRN Clubkampioen lichte klasse werd Regina Plate (Ermelo) met  Baldinn frá Sólssandaldastaðir. Geheel onverwachts, aldus een dolgelukkige Regina.

Aileen Mentink (Hengelo) presteerde uitstekend en niet zonder succes!  Zij is de nieuwe IJRN clubkampioen Jeugd in de sportklasse met haar paard Orðheldni frá Norðurslóðum en neemt het stokje over van de Friese Clarissa Travaillé. Het was een close finish.  Sarah Guerra uit Amsterdam kon de winst ook niet meer ontgaan in de lichte klasse. Zij reed prachtig constante proeven met  haar paard Vaka van ´t Ilperveld waarmee ze haar harde werken en trainen in Friesland beloond zag met het kampioenschap. Daarmee prolongeerde zij haar titel bij de jeugd in de lichte klasse.

De prijswinnaars op een rij

Hieronder de knap presterende 1ste prijswinnaars:

-Katerina Flachos uit Gellik (Limburg) won de Tölt in Harmony proef.  IJRN is hiermee de eerste vereniging en wedstrijdorganisatie in Nederland die de Tölt in Harmony proef uitgeschreven had. Een primeur.  Katerina liet een prachtige kür op muziek zien met Spyrna vom Römerhof die leidde tot de 1ste prijs.

-De Drentse Rena Holthaus uit Spier, geen onbekende in de sportwereld, won de T4 töltproef overtuigend met Knár frá Hrauni.

– De Duitse Anna Heidrich uit Lohne was dolblij met haar 1ste prijs in de T3. Met haar paard Líam von Hof Osterkamp was zij niet te verslaan door de concurrentie. Dat deed zij niet alleen in deze töltproef. Ook de Viergangenproef V2 schreef ze eveneens met Líam op haar naam. 2 x goud dus voor deze Duitse amazone.

– Duitsland liet opnieuw zich gelden in de töltproef T4. Ulrike Ripperda uit Lingen kwam, zag en overwon met haar Hjartan van ´t Hanenland.

– En de Friese jeugdruiter Meike de Graaf uit Joure deed het uitstekend in de töltproef T5. Zij ging met het goud naar huis in deze proef met haar kanjer Vafi frá Fitjum.

-Jeanette Santifort eveneens uit Drenthe liet zich in de T6 töltproef door niemand van haar doel afhouden. Zij behaalde met haar Herdis van ’t Slingerbos de hoogste dagscore met haar optreden. Ook de vijfgangenproef F2 was voor haar en Herdis van ’t Slingerbos. Twee maal goud voor deze 31-jarige sportruiter.

– Marjolein Strikkers uit De Purmer werd 1ste met Stelpa van ´t Groote Veld in de T7 töltproef.  Zij is een bekende in de top sportklasse in Nederland.

-De Duitse Ines Ripperda uit Lingen schreef de töltproef T8 op haar naam. Super blij was ze met dit resultaat dat ze behaalde met Kjarnar van ´t Hanenland. En dit staaltje herhaalde ze met de viergangenproef V5 (lichte klass). Opnieuw goud voor deze enthousiaste Duitse ruiter.

-De Friese 18-jarige Clarissa Travaillé uit Beetsterzwaag liet evenals vorig jaar van zich horen in de  viergangenproef V3 met Nípa frá Cudra. Zij kaapte de winst weg voor Marjolein Eekhof uit Maartensdijk.

De jeugd weet hoe het moet tijdens de vlaggenrace, dit niet onbelangrijke funonderdeel van de wedstrijd waar het gaat om snelheid en trefzekerheid van de vlag. Opnieuw straalde Clarissa Travaillé uit Beetsterzwaag (Friesland) met haar paard Nípa frá Cudra en won zij deze spectaculaire raceproef met een top puntentotaal van 6,0.

 

Wedstrijdkalender IJRN 2018

IJRN Internationaal – 19 en 20 mei (selectiewedstrijd YouthCup)

IJRN World Ranking Sport A – 8 september

IJRN Sport B, C en D – 9 september



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal