Direct naar de inhoud.

De éérste Bogdike Toeterrit

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Op Koningsdag, vrijdag 27 april, wordt de eerste Bogdike Toeterrit gereden. Met start (11.00 uur) en finish (rond 15.30 uur) bij Café de Toeter aan het Beneden Westerdiep in Veendam. Lenus en Alida Ottjes, die de afgelopen 25 jaar dit evenement organiseerden, geven het startschot. Daarna vertrekken tientallen oldtimer- en klassieke motoren (deelname is uitsluitend mogelijk met motoren van voor 1978) voor een toertocht door onze prachtige provincie. En lange lint motorfietsen waaronder BSA, Norton, Harley, Sparta en nog vele andere bekende en onbekende merken uit vervlogen tijden. Bij terugkomst in Veendam worden de rijders verwelkomt door dweilorkest Wakker Worden.

Even zag het er naar uit dat er aan deze jarenlange traditie in 2017 een eind zou komen nadat Lenus en Alida het na 25 keer genoeg vonden. Er waren toen geen gegadigden om het stokje over te nemen. In het voorjaar van 2018 kwam bij stichting Bogdike de Toeterrit ter sprake. En omdat Bogdike meer is dan alleen muziek, er is ook aandacht voor cultuur, hebben zij dit evenement in februari opgepakt.

In korte tijd is er met man en macht gewerkt aan het uitzetten van de route, vergunning aanvragen, de toerrijders informeren, verkeersregelaars (zgn. motards) regelen die de tocht begeleiden, sponsors benaderen enz. is het gelukt. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is het weer. Verder is alles in kannen en kruiken en is de Bogdike Toeterrit klaar voor de start.

De route van toertocht is ongeveer 100 km en kent een lunchpauze en een zogenaamde ‘appeltjestop’. Deelnemers betalen een eigen bijdrage van 5 euro p.p., met duopassagier is het 10 euro. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur bij Café de Toeter aan het Beneden Westerdiep. Vooraf aanmelden niet verplicht maar mag altijd: bogdiketoeterrit@gmail.com. Ook met vragen kan men daar terecht. Voor alle rijders ligt er een promotiepakket klaar en een leuke attentie, aangeboden door Jannie Tuin van Café de Toeter.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal