Direct naar de inhoud.

Zorgen om wildgroei zonneparken

Foto: Peter Panneman

STADSKANAAL – De recordgroei van zonneparken in de Veenkoloniën dwingt beheerders van het elektriciteitsnet om maatregelen te treffen. Aan zowel de Drentse als aan de Groningse zijde van de veenkoloniën signaleren Enexis en TenneT nu al de eerste capaciteitsproblemen. Bij uitvoering van alle zonnepark plannen ontstaat er een probleem. Het elektriciteitsnet kan de instroom niet verwerken.

Goudkoorts gedrag

Akker en landbouwers verhuren of verkopen massaal hun grond aan projectontwikkelaars. De boeren ruiken het grote geld en zien hun kans schoon. De aanleg zonneparken worden nu al vergeleken met de goudkoorts zoals in het wilde westen. Projectontwikkelaars hebben de markt voor grootschalige zonneparken ontdekt en proberen zo snel mogelijk subsidies en grond in handen te krijgen.

Grote gevolgen

Milieu en landbouw organisaties vrezen straks de gevolgen voor het landschap, de natuur en de voedselproductie. Daarnaast zouden zonneparken mogelijk een bron zijn van elektrosmog en radioverstoring. VVD’er Jan Luuk Stel, statenlid in Drenthe, pleit in het Algemeen Dagblad dat provincies stevig de regie voor aanleg zonneparken in handen nemen. “Anders dreigt er wildgroei die grote gevolgen heeft voor natuur, voedselproductie en omgeving”.

2 reacties op “Zorgen om wildgroei zonneparken”

  1. Het gaat om licht , maar niet voor vervanging van gas dat heeft LC Energie 29 maart bekend gemaakt. was van 19:30 tot 21:00, ik was er om 19:30 , keiweg 1, Draaischeer Alteveer Gn, gemeente Stadskanaal. Bos word gekapt voor zonnepanelen. bij die tafel waar ik stond waren die ineens bij een tafel waar meisjes en vrouwen stonden , ik heb er iets van gezegd en toen kon het ineens wel tegen 20:40. Ook vroegen ze een vrouw en een meisje om mobiele nummer, omdat ik dat meisje ken en 14 jaar is , dat mag niet zij is minderjarig. Dan had die een man van LC Energie ook nog vieze praatjes.. I

  2. jaja ze maken zich denk ik meer zorgen omdat dit een zeer goed altenatief is voor die belachelijk grote windmolens waar we straks overal in Stadskanaal tegenaan kijken ……………..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-