Direct naar de inhoud.

Willibrordschool trots op ‘Bibliotheek op school’

  • door:
  • op:
Wethouder Boen (PvdA) bij de opening

STADSKANAAL – Woensdag 9 mei heeft wethouder Frances Boen op feestelijke wijze de Bibliotheek op school op de Willibrordschool geopend. Met deze schoolbibliotheek willen de gemeente Stadskanaal, Biblionet Groningen en de Willibrordschool het (voor)lezen stimuleren.

Bijzondere boekfiguren

De Willibrordschool vierde de opening van de Bibliotheek op school op een zonnig schoolplein. Onder het toeziend oog van leerlingen, leerkrachten en ouders onthulde wethouder Frances Boen aan de gevel van de school het bord van de Bibliotheek op school. De school had voor de gelegenheid twee bijzondere boekfiguren naar Stadskanaal gehaald. Na het zingen van het schoollied namen Gonnie en Dolfje Weerwolfje de leerlingen mee naar hun nieuwe schoolbibliotheek: het Boekenbos.

De Bibliotheek op school
De Bibliotheek op school vergroot het plezier in lezen. Daardoor verbeteren de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen. Met het programma werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Zo maken we het onderwijs beter en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis. In de provincie Groningen wordt de Bibliotheek op school verzorgd door Biblionet Groningen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal