Direct naar de inhoud.

Bibliotheken (online) bereikbaar

  • door:
  • op:

ZUID GRONINGEN – Jaarlijks bezoeken duizenden mensen de Groningse bibliotheken om mee te doen aan activiteiten voor jong en oud. Nu deze activiteiten tijdelijk niet door kunnen gaan, schakelt Biblionet Groningen over naar online programma’s.

Vrijdag 8 januari organiseren we een Nieuwjaarsquiz voor het hele gezin.
Op vrijdag 8 januari kun je met het hele gezin meedoen aan de Nieuwjaarsquiz van Biblionet Groningen. Van 18.30 tot 19.30 uur presenteert Ian de Kahoot-quiz live op onze Facebook-pagina. De vragen zijn een uitdagende mix voor alle leeftijden. Deelname is gratis én er is een mooie prijs te winnen.
Wat heb je nodig:
– Een tablet of computer voor het meekijken naar onze livestream via facebook.com/groningsebibliotheken.
– Een smartphone of tablet voor het beantwoorden van de quizvragen via Kahoot.
Vooraf aanmelden is niet nodig. Als je op 8 januari op tijd klaar zit met een iPad, laptop of smartphone, kun je meedoen.

Voorleeshalfuurtje

Dinsdag 12 januari leest Harma voor uit het prentenboek ‘Eén voor jou, twee voor mij’ van Jörg Mühle. Beer vindt drie heerlijke paddenstoelen. Zijn vriend Wezel gooit ze meteen in de pan. Maar dan hebben de vrienden een probleem: drie paddenstoelen voor twee dieren, hoe moet dat nou? Zowel Beer als Wezel vindt dat hij recht heeft op twee paddenstoelen. Dan komt Vos aangeslopen en gaat er met een paddenstoel vandoor. Probleem opgelost, ware het niet dat er ook nog een toetje is: drie aardbeien…
De online voorleesactiviteit begint om 10.00 uur en wordt uitgezonden via facebook.com/groningsebibliotheken.

Groningse bibliotheken bieden afhaalservice
Door de lockdown zijn de Groningse bibliotheken tijdelijk gesloten. Biblionet Groningen biedt in deze periode een afhaalservice waardoor leden toch boeken kunnen lenen.
Via de website biblionetgroningen.nl/afhaalservice kunnen bibliotheekleden maximaal 10 materialen aanvragen. De reserveringen worden klaargezet en kunnen bij de ingang worden opgehaald.
Speciaal voor kwetsbare bibliotheekleden die tot de corona-risicogroep behoren, biedt Biblionet Groningen de mogelijkheid om boeken thuis te laten bezorgen. Daarvoor kan gebeld worden met de klantenservice van Biblionet Groningen via het telefoonnummer 088-5061 900.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal