Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Actie BuurtAED in Vogelwijk en Borgen slaat aan

.

STADSKANAAL – Onlangs zijn de buurtgenoten Albert Kroeze en Rick Kupers een actie gestart om een buurtAED te realiseren voor de Vogelwijk en de Borgen in Stadskanaal. De actie blijkt aan te slaan.

Kupers en Kroeze maken zich sterk voor het verkrijgen van een AED voor de twee wijken. De overlevingskans is namelijk vele malen groter wanneer er snel een AED ingezet kan worden. De reeds beschikbare AED’s hangen voornamelijk bij bedrijven die op het industrieterrein zitten, en waar alleen tijdens kantooruren een AED beschikbaar is.

Met de actie hopen de mannen een AED te kunnen aanschaffen die 24 uur per dag beschikbaar is. Zodra zich dan een reanimatiemelding aandient in de wijk, kunnen zogenoemde burgerhulpverleners, gebruik maken van de AED. “Burgerhulpverleners krijgen bericht via 112 zodra er in hun buurt een reanimatiemelding is. Deze burgerhulpverleners zijn getraind om in afwachting van professionele hulp de reanimatie op te starten met behulp van een AED.”

Dat de actie een succes is, blijkt uit de reacties uit de twee wijken. Deze zijn erg positief. “In de afgelopen dagen zijn we overrompeld door de vele positieve reacties en donaties.”, aldus Kroeze en Kupers. De teller staat inmiddels op 90% en dat betekent dat er nog 10% ingezameld moet worden. Kupers en Kroeze hopen dat buurtbewoners die nog geen donatie hebben gedaan, beseffen dat een kleine financiële bijdrage, de wijk een stuk veiliger kan maken.

Doneren (vanaf 5 euro) is de komende twee weken nog mogelijk via www.buurtaed.nl/nl/projects/buurtaed-voor-de-borgen-vogelwijk-stadskanaal. Mocht het onverhoopt toch niet lukken om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen dan worden de donaties teruggestort.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.