Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuw entreegebouw Hunebedcentrum

BORGER – Op 1 juni a.s. opent het Hunebedcentrum in Borger een spiksplinternieuw entreegebouw compleet met museumwinkel, nieuwe balies, een nieuwe verbinding met het Oertijdpark, nieuwe lockers en een nieuwe entree. De opening is de eerste fase in een complete herinrichting van het museum, die eind 2018 gereed zal zijn. Gedeputeerde Cees Bijl en wethouder Cultuur Albert Trip van gemeente Borger-Odoorn verrichten de openingshandeling.

De uitbreiding van het Hunebedcentrum is de eerste fase op weg naar een toekomstbestendig museum, dat een unieke positie inneemt in het nationale en internationale museumbestel. De combinatie van museum, kenniscentrum, openluchtpark, het grootste hunebed van ons land en de keientuin vormt het ‘unique selling point’ van het museum in dé oerprovincie van Nederland.

Directeur Hein Klompmaker is zeer in zijn nopjes met de uitbreiding. ‘’We sluiten een periode van bouwen en relatieve overlast voor bezoekers af en verheugen ons zeer over het resultaat. Het leuke van dit werk is dat je heel concreet kunt laten zien, wat er met de bijdrage van Provincie Drenthe, de gemeente en de fondsen is gerealiseerd. Van een kladschetsje anderhalf jaar geleden tot het fantastische gebouw nu, is een verbluffende ontwikkeling’’.

Nog tot november 2018 is de prijswinnende vaste expositie van het Hunebedcentrum te zien, daarna zal een complete metamorfose zijn gerealiseerd.

(Update) – Zie ook onze reportage

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.