Direct naar de inhoud.

Bewoners Dwarssplitting urenlang zonder stroom

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Een stroomstoring in de nacht van woensdag op donderdag 7 juni heeft voor bewoners aan de Dwarssplitting in Stadskanaal ongeveer 12 uur geduurd. Pas donderdagmiddag rond 13.30 uur was de storing verholpen en hadden de huizen weer elektriciteit.

Kabelbreuk

Monteurs moesten eerst speuren naar de kabelbreuk. Ook moesten bewoners in alle vroegte gewekt worden om de inpandige stroommeters tijdelijk af te sluiten. Pas nadat ook de hoofdstroomleiding afgesloten werd in het transformaterhuisje kon er veilig gewerkt worden.

Schadevergoeding

Volgens Enexis is de storing ontstaan door een slechte kabellas. Monteurs hebben ongeveer 2 meter kabel moeten vervangen. Gedupeerde bewoners komen mogelijk in aanmerking voor schadevergoeding i.v.m. de levensmiddelen in koelkast en vriezer. Bij temperaturen van 28 graden waren die inmiddels flink aan het ontdooien. – Op 1 juni was er ook al een stroomstoring in de wijk Maarsveld. Deze werd toen veroorzaakt door een storing in het verdeelstation aan de Elektronicaweg.

Eén reactie op “Bewoners Dwarssplitting urenlang zonder stroom”

  1. Essent / Enexis reageert wel erg lakoniek! Ik zou de boel maar goed in de gaten houden!

    Het lijkt een beetje erg veel op de situatie in Paddepoel in Groningen en omgeving. Waar het netwerk ook bar en boos was.

    Laat de lokale politiek aub alvast brieven gaan sturen richting met name Enexis, dat dit niet gewenst en onacceptabel is en dat men ongerust is over de toename van de storingen. Met in het achterhoofd ook de realisatie van de verschillende zonneparken, waarvan de electriciteit ook over hetzelfde netwerk Hern moet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-