Direct naar de inhoud.

Bewoners Dwarssplitting urenlang zonder stroom

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Een stroomstoring in de nacht van woensdag op donderdag 7 juni heeft voor bewoners aan de Dwarssplitting in Stadskanaal ongeveer 12 uur geduurd. Pas donderdagmiddag rond 13.30 uur was de storing verholpen en hadden de huizen weer elektriciteit.

Kabelbreuk

Monteurs moesten eerst speuren naar de kabelbreuk. Ook moesten bewoners in alle vroegte gewekt worden om de inpandige stroommeters tijdelijk af te sluiten. Pas nadat ook de hoofdstroomleiding afgesloten werd in het transformaterhuisje kon er veilig gewerkt worden.

Schadevergoeding

Volgens Enexis is de storing ontstaan door een slechte kabellas. Monteurs hebben ongeveer 2 meter kabel moeten vervangen. Gedupeerde bewoners komen mogelijk in aanmerking voor schadevergoeding i.v.m. de levensmiddelen in koelkast en vriezer. Bij temperaturen van 28 graden waren die inmiddels flink aan het ontdooien. – Op 1 juni was er ook al een stroomstoring in de wijk Maarsveld. Deze werd toen veroorzaakt door een storing in het verdeelstation aan de Elektronicaweg.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal