Direct naar de inhoud.

Sloop Renneflat gaat nu echt beginnen

  • door:
  • op:
F: Bert Jan Brinkman – RTV1

STADSKANAAL – Het gaat nu echt beginnen. De sloop van de Renneflat in Stadskanaal staat in de startblokken. Voor de sloop komt volgende week een enorme kraan richting de wijk Maarsveld.

Titaan

Een zogeheten ‘Titaan’ gaat er voor zorgen dat het gebouw ‘in no time’ tegen de grond gaat. In de laatste week van september gaan de sloopwerkzaamheden beginnen en in november moet het terrein leeg worden opgeleverd aan bouwcorporatie Lefier.

Kunstenaars

Kunstenaars hebben dit voorjaar in de tien verdieping tellende en voormalige woonflat nog een kunstgalerie georganiseerd. Veel oud bewoners, kunstliefhebbers en omwonenden hebben nog een kijkje genomen. Even gloorde de hoop dat de flat misschien als kunstwerk kon blijven bestaan, maar die hoop is nu vervlogen.

Brief

De 80 ton zware titaan-kraan zal met kogel en grijper de flat doen verdwijnen. Omwonenden krijgen of hebben inmiddels een brief gehad dat er de komende weken mogelijk geluidsoverlast zal zijn. Ook moet worden gerekend op verkeersoverlast want om de sloopmachine in Stadskanaal te krijgen moet er bijzonder transport worden geregeld. Bovendien rijden vrachtwagens af en aan om het puin af te voeren. Wat lefier gaat doen met het terrein zodra de sloop is afgerond moet nog worden bekeken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal