Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Expositie Jan F. Bogema in gemeentehuis Pekela

OUDE PEKELA – De heer Jan F. Bogema exposeert van 26 juni 2018 tot 3 augustus 2018 in het gemeentehuis van Pekela. In de centrale hal van het gemeentehuis is een expositiewand waar (amateur) kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid hebben om te exposeren.

Jan F. Bogema is in 1939 geboren te Usquert. Vele bezoeken aan musea tijdens zijn periode op de Hogere Burgerschool te Warffum zijn van blijvende invloed geweest op zijn werk. Als lid van de Stichting Museum Klooster te Ter Apel organiseerde hij tentoonstellingen moderne kunst en onderhield hij contacten met kunstenaars. Landschappen zijn vrij figuratief geschilderd in een stijl die verwant is aan de stijl van De Ploeg uit Groningen. Hij vangt de wonderschone Groninger dorpjes in felle kleuren, die soms van het doek lijken te spatten. In zijn schilderijen combineert hij een tekenachtige stijl in de bebouwing met een lossere toets in het landschap.

Meer werk van Jan F. Bogema is te bewonderen op www.galerie-janfbogema.nl
Nieuwsgierig geworden? De expositie is te zien in het gemeentehuis van Pekela tijdens openingsuren.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.