Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oergezondmarkt bij het Hunebedcentrum

BORGER – Op zondag 22 juli staat bij het Hunebedcentrum het thema oergezond centraal. Op deze dag wordt de nieuwe expositie over oergezond geopend en vindt voor de derde keer de Oergezondmarkt plaats. De markt wordt door het Hunebedcentrum en de Natuur en Milieufederatie Drenthe georganiseerd. De twee organisaties hebben duurzaamheid, voedsel en gezondheid hoog in het vaandel en willen graag laten zien wat er in dat kader allemaal mogelijk is.

 

Paleo dieet

Door middel van informatie, workshops, expositie’s, rondleidingen, mini-wandelingen en uiteraard proeven komt u alles te weten over gezond zijn en blijven. U vindt er niet alleen activiteiten met betrekking tot hedendaagse gezondheid maar ook met een relatie tot het verre verleden. Van paleo-dieet tot het gebruik van kruiden en van biologische geitenkaas tot grasvarkens, van het gebruik van planten uit de prehistorie tot nu, van koken in de prehistorie tot koken met superfoods, het bij elkaar zoeken van je eigen maaltijd in de natuur tot het wandelen in een voedselbos. Eén dag in het jaar komt alles bij elkaar op het terrein van het Hunebedcentrum.

Opening

De Oergezondmarkt is er van 11.00 uur tot 17.00 uur, op het terrein van het Hunebedcentrum. De entree voor de markt is 2 euro en voor kinderen 1.50 euro. Dit is inclusief een aantal oergezonde hapjes.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.