Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verbod op buiten vuur stoken in Borger-Odoorn

.

BORGER ODOORN – In verband met het warme en droge weer heeft de gemeente Borger-Odoorn een stookverbod ingesteld voor de openbare ruimte. Dat betekent dat het onder meer op straat, op pleinen en in parken niet is toegestaan om vuur te maken. Niet met kaarsen, fakkels en vuurkorven bijvoorbeeld, maar ook niet om eten te bereiden.

Het verbod geldt niet voor uw eigen tuin, maar de gemeente vraagt u wel om ook daar rekening te houden met de droogte. Houd de wind in de gaten en zorg ervoor dat u water bij de hand hebt. Het stookverbod blijft van kracht totdat de gemeente het weer intrekt.

Vanwege de droogte is de kans op natuurbranden groter. De brandweer geeft daarom op www.vrd.nl een aantal tips om natuurbranden te voorkomen. Hier zijn ook meer informatie en adviezen beschikbaar over de gevolgen van de droogte.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.