Direct naar de inhoud.

Training voor vrijwilligers: kennis van financiële problemen

  • door:
  • op:
Welstad Stadskanaal (F: Janneke Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – Het VIP! Stadskanaal organiseert op maandagochtend 24 september in samenwerking met Vitaal Vrijwilligerswerk een gratis training voor vrijwilligers over het bespreekbaar maken van financiële problemen. In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen.

Taboe

Er rust nog altijd een taboe op het hebben van schulden en dit leidt tot stress en schaamte. Als vrijwilliger kan het best lastig zijn om financiële problemen met iemand bespreekbaar te maken. Wat kun je doen om iemand te helpen en wanneer is er professionele hulp nodig? Meer kennis over financiële problemen en de hulp die er mogelijk is kan je helpen om mensen een stapje verder te helpen.

Problemen

Onderwerpen die zoal aan de orde komen zijn armoede en schulden in het algemeen, de cijfers e.d., oorzaken en impact van financiële problemen, het herkennen en bespreekbaar maken van financiële problemen, zelf hulp bieden of professionele hulp inschakelen en laaggeletterdheid en een (licht) verstandelijke beperking en de samenhang met financiële problemen.

De training vindt plaats bij Welstad ’s ochtends van 9.30 tot 12.30 uur. Inschrijven kan via de website www.vitaalvrijwilligerswerk.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal