Direct naar de inhoud.

Scholen en Welstad actief met projectweek ‘Gezonde Voeding’

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Deze week zijn de kinderen van de peuterspeelzalen en basisscholen die vallen onder de brede scholen binnen de gemeente Stadskanaal actief met het thema: “gezonde voeding”. 

In samenwerking met de sportcoaches vanuit Stichting Welstad zijn er voor alle kinderen speciale lespakketten samengesteld waarmee er voor alle leeftijden op een positieve manier aandacht is voor wat nou gezonde voeding is en welke smaken hier bij horen.

Lunchtrommel

Alle kinderen hebben een lunchtrommel mogen ontvangen met het logo van de brede school, waarin dagelijks een variatie aan gezonde voeding meegenomen kan worden naar school. Ook is er een receptenboekje gemaakt met nuttige tips en ideeën voor zowel kinderen als ouders.

“Het is belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk bewust te maken van gezond voeding en wat dit met je doet.” aldus de organisatie. “Het is daarom ook dat dit project uitgezet is op de basisscholen en peuterspeelzalen vanuit de brede scholen. Ook ouders hebben een nieuwsbrief ontvangen met nuttige tips en meer informatie.”

1100 kinderen

In totaal doen er 9 scholen en 3 peuterspeelzalen mee aan het project en worden er ruim 1100 kinderen bereikt deze week. Een bijzonder leuke binnenkomer is het voor de leerlingen van de Wereldwijsschool met de kinderen van het nieuwe AZC. Zij zijn nog maar net gestart zijn en kunnen gelijk deel nemen aan dit mooie project.

“Juist in deze tijd is voldoende bewegen en gezond eten erg belangrijk”, geven de buurt-sport coaches van Welstad aan. “Het verbeterd de weerstand en zorgt er daarnaast voor dat de kinderen zich fitter voelen en beter en langer kunnen concentreren.” -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal