Direct naar de inhoud.

Sport Drenthe richt vizier op sportdocenten om senioren te laten bewegen

  • door:
  • op:

De maatschappij vergrijst in snel tempo en de vraag naar gediplomeerde sportdocenten voor ouderen wordt steeds groter. Om senioren op een goede en verantwoorde manier te laten bewegen, start een opleiding tot seniorensportleider in sporthal de Koel in Borger.

Deze opleiding wordt vanaf 17 september georganiseerd door de gemeenten Emmen, Hoogeveen en Borger-Odoorn, ondersteund door Sport Drenthe en Stichting Goud Vereg.

Seniorengym Foto: Sport Drenthe

Lachen en plezier hebben

Senioren zijn de snelst groeiende groep in de samenleving. De overheid stuurt er tegenwoordig op aan dat zij zo lang mogelijk voor zichzelf zorgen en thuis blijven wonen. En hoe fitter de doelgroep, hoe beter.

“De reden achter deze sportopleiding is dan ook simpel”, zegt sportconsulent Esther Witte van de provincie Drenthe. “Een gezonde leefstijl heeft positieve invloed op de gezondheid, het bevordert de zelfredzaamheid en zorgt voor meer sociaal contact. Maar dan moeten er ook docenten zijn die aangepaste sportlessen kunnen geven.”

De initiatiefnemers van de opleiding willen dat er meer aangepaste vormen van sporten kunnen worden beoefend door senioren, zoals voetbal, volleybal en tennis. “Mensen moeten uiteraard ook kunnen lachen en plezier hebben in de sporten die zij wellicht vroeger beoefenden. Ondertussen werken we aan spieropbouw en balans”, legt Witte uit.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding is bedoeld voor iedereen die het leuk lijkt om les te geven aan senioren en ook daadwerkelijk een lesbevoegdheid heeft. Witte: “We willen de huidige trainers in acht bijeenkomsten leren om een creatieve en nuttige les voor senioren te ontwikkelen. Zonder te vervallen in oefeningen op een stoel. Want dat zie je vaak gebeuren.”

Dit artikel is afkomstig van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken dit jaar samen om gezamenlijk meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal