Direct naar de inhoud.

Eerste panden voor getroffen ondernemers Musselkanaal

  • door:
  • op:
F: Marc Dol – RTV1

MUSSELKANAAL – De eerste ondernemers die getroffen zijn door de brand in het winkelcentrum van Musselkanaal hebben een tijdelijk nieuw onderkomen gekregen, zo laat Dirk Kloen voorzitter van Ondernemersvereniging Musselkanaal weten in gesprek met RTV Noord.

Volgens Kloen gaat het om Tom van der Zwaag eigenaar van een elektronicazaak die een nieuw onderkomen heeft in het Diemerhof. De tweede ondernemer is een slagerij die zich tijdelijk gaat vestigen aan de Marktkade.

‘De eerste prioriteit is om de gedupeerden zo snel mogelijk weer onderdak krijgen om de kostje te verdienen’, aldus Kloen. ‘Daarbij zijn deze twee ondernemers zeker. Deze zaken gaan, zo schat ik, over een dag of tien weer open. We zijn nu met elkaar druk bezig om de overige ondernemers ook onder te brengen.

Herbouw

Ze zijn daarbij ook afhankelijk van de verzekering die de kwestie afhandelt, zo beseffen alle partijen. De inzet van het dorp is herbouw van winkels op de uitgebrande plek. ‘Maar dat kan wel even duren’, zo beseft Kloen zich ook.

Gelukkig is er ook positief nieuws, de jaarlijkse winkelweek van Musselkanaal gaat gewoon door. De 87e editie begint donderdag met de opening van de traditionele kermis.’Als we dit niet door lieten gaan, waren er nog veel meer ondernemers gedupeerd. En de getroffen ondernemers in Musselkanaal wilden ook dat het doorging’, aldus Kloen.

Brand

De brand in het winkelcentrum van Musselkanaal ontstond in de nacht van 20 op 21 september. Meerdere winkels werden in de as gelegd en andere panden hadden rookschade. Onder andere een restaurant, slagerij en een fietsenwinkel brandden helemaal af. Hoe de brand is ontstaan is nog steeds niet duidelijk.

Bron: RTV Noord



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal