Direct naar de inhoud.

Emmen blijft inzetten op spoorlijn richting Veendam

  • door:
  • op:
De droomwens van velen in zuidoost Groningen en Drenthe – (F: B. J. Brinkman – RTV1)

EMMEN – Het college van Wakker Emmen, PvdA en CDA zit boordevol ambities. Dit bleek bij de presentatie van het collegeprogramma 2018 – 2022. Het nieuwe gemeentebestuur presenteerde een reeks aan plannen, pilots, onderzoeken en vergezichten, waaraan een totaal prijskaartje van 150 miljoen euro hangt.

N34

Het college zet hoog in. “De N34 het liefst helemaal verdubbeld”, zegt wethouder Bouke Arends. “De corridor Groningen-Twente loopt via Emmen en het is goed om die te verbeteren. Daar zullen wij alles aan gaan doen.”

Spoorlijn 

Dat geldt ook voor een andere wens van het college: Een intercity tussen Zwolle en Emmen. Dat mag niet heel erg kansrijk klinken, maar dat ziet Arends anders. “De verbinding vanaf Utrecht via Apeldoorn naar Enschede loopt vol. Daarom is het logisch om verbindingen meer via Zwolle te laten lopen en dat biedt kansen voor Emmen. Ook een spoorverbinding tussen Emmen via Stadskanaal en Veendam naar Groningen acht hij in de toekomst haalbaar, zo staat te lezen op RTV Drenthe.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal