Direct naar de inhoud.

Subsidie Aalbers voor innovatie gasloze woningen

  • door:
  • op:

Wethouder Nynke Houwing en Gert Aalbers
NIEUW BUINEN – Wethouder Nynke Houwing van de gemeente Borger-Odoorn bezocht gisteren Gert Aalbers, directeur van Aalbers Installatietechniek in Nieuw-Buinen. Aalbers ontwikkelde de energiemodule ‘AtechEnergy’ waarmee zowel bestaande als nieuwbouwwoningen energieneutraal en gasloos worden gemaakt. Voor deze innovatie heeft het bedrijf zeven extra medewerkers nodig, wat mogelijk wordt gemaakt door subsidie uit de Bedrijvenregeling Drenthe.

Wethouder Houwing feliciteerde Aalbers persoonlijk met de eerste subsidiebeschikking in Borger-Odoorn. “Bedrijven als Aalbers Installatietechniek zijn heel belangrijk voor onze gemeente en voor Noord-Nederland”, vindt Houwing. “Dit soort duurzame vernieuwingen is maatschappelijk gezien van grote waarde. Dat het ook nog eens tot zeven extra arbeidsplaatsen leidt is helemaal fantastisch. Wij ondersteunen Gert Aalbers dan ook van harte met een subsidie vanuit de Bedrijvenregeling Drenthe.”

Duurzaam en gasloos wonen
Gert Aalbers: “De energiemodule ‘AtechEnergy’ is ontstaan omdat de markt vraagt om duurzaam en gasloos wonen. Wij spelen hiermee in op de energietransitie. Het AtechEnergy concept is een metalen frame waarop verschillende installatiecomponenten zijn samengevoegd. Onder andere een warmtepomp, PV-omvormer voor zonnepanelen en ventilatie- en regeltechniek. De module wordt op de zolder van de woning geplaatst. Het bijzondere binnen het concept zijn de software en regeltechniek. Die hebben we volledig zelf ontwikkeld. We kunnen hiermee de prestaties van de energiemodule op afstand monitoren en uitlezen, maar ook problemen oplossen. Bovendien kunnen bewoners via de webportal inzicht krijgen in hun energieverbruik.”

Over Aalbers Installatietechniek
Aalbers Installatietechniek houdt zich bezig met elektrotechnische werktuigbouwkundige installaties en ICT-projecten in utiliteits- en woningbouw. Daarnaast heeft het bedrijf veel ervaring in duurzame energieoplossingen. De onderneming is opgericht in 1921 en telt momenteel circa 100 medewerkers.

Over Bedrijvenregeling Drenthe
Bedrijvenregeling Drenthe is een samenwerking van de provincie Drenthe en de gemeenten Borger-Odoorn, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld. Zij stimuleren met de regeling ondernemers die plannen hebben voor uitbreiding, vestiging, diversificatie of fundamentele wijziging van bedrijfsactiviteiten.

Samenwerkingsverband Noord-Nederland (het SNN) voert de regeling uit. De regeling is sinds 1 januari 2018 beschikbaar. Tot en met 31 december 2019 kunnen ondernemers hun subsidieaanvraag indienen. Meer informatie is te vinden op www.snn.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal