Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente zet in op leefbaarheid 2e Exloërmond

.

BORGER ODOORN – De gemeente Borger-Odoorn heeft Gerrit van Arragon gevraagd om als onafhankelijk adviseur aan de slag te gaan met de leefbaarheid in 2e Exloërmond.

De 64-jarige Van Arragon heeft jarenlange ervaring als opbouwwerker, ook in het Mondengebied. Hij gaat in gesprek met verschillende partijen, inwoners en organisaties in 2e Exloërmond. Samen met hen probeert hij in de eerste plaats verbindingen te leggen en de verhoudingen te verbeteren.

Van daaruit bouwt Van Arragon met bewoners verder aan een dorp waarin de belangen van alle betrokkenen een plek krijgen. Hij onderhoudt daarbij nauw contact met welzijnsorganisatie Andes en de andere partners van het lopende project Integrale gebiedsagenda De Monden. Intentie is om zijn opdracht tot eind 2019 te laten lopen, met eind dit jaar een evaluatiemoment.

Conflict
Op 19 september vond in basisschool De Wegwijzer in 2e Exloërmond een bijeenkomst met inwoners plaats in het kader van de gebiedsagenda. Volgens wethouder Nynke Houwing droeg die avond ook bij aan de opdracht aan Gerrit van Arragon. “Ik heb daar gemerkt dat veel inwoners zelf graag willen bijdragen aan een leefbaar dorp. Er liggen allerlei kansen die we samen in kaart hebben gebracht en waar we mee aan de slag gaan. Ook als gemeente maken we daar zichtbaar werk van, bijvoorbeeld door het fietspad langs het Zuiderdiep te verbeteren.

Maar ik heb tijdens de bijeenkomst ook gehoord en gevoeld dat het conflict tussen het dorpshuis en voetbalvereniging De Treffer ’16 een zwaar stempel op de leefbaarheid drukt. Natuurlijk gaat dat ons als college aan het hart, en zien we de noodzaak om snel iets aan de situatie te doen. Maar daar hebben we iedereen in het dorp wel hard bij nodig.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.