Direct naar de inhoud.

Pixi ontwaakt bij Buitencentrum Boomkroonpad

  • door:
  • op:

.
DROUWEN – In de bossen bij Buitencentrum Boomkroonpad is afgelopen weken de Pixi ontwaakt. De Pixi is een kunstwerk van het kunstenaarscollectief WERC uit Groningen en is een digitaal organisme in de bossen bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen (Drenthe). Het kunstwerk is van oktober tot en met eind december twee avonden in de week toegankelijk voor het publiek.

Pixi
Als in de herfst de nachten langer worden, ontwaakt de Pixi. In het duister van de Drentse bossen maken ze contact met hun soortgenoten, en met de toeschouwer. Met kleine lichtpulsjes wijzen ze de weg.

De Pixi is een ervaring waar kunst, techniek en natuur samenkomen. Boswachter Martijn Harms: “De Pixi is een prachtig voorbeeld dat kunst, techniek en natuur goed samen gaan. Je loopt de route in kleine groepjes in het duister en in stilte. Een speciale lantaarn en de Pixies leiden de weg.”

Elk bezoek uniek
Het kunstwerk is geïnspireerd door bestaande patronen in de natuur; de groepsintelligentie van een zwerm spreeuwen of vuurvliegjes. Hoe meer organismen aan de groep worden toegevoegd, hoe complexer de communicatie en samenwerking is. Daardoor is elk bezoek aan de Pixi een unieke ervaring. Reacties van de eerste bezoekers van afgelopen zaterdag waren “magisch, betoverend, geweldige beleving, wauw!”.

Informatie
De Pixiwandeling vindt plaats op woensdagen en zaterdagen, start tussen 18.15 en 20.30 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten zijn € 14,50 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen t/m 12 jaar inclusief ontvangst met koffie en thee. Trek stevige wandelschoenen of laarzen aan.

Bezoekers kunnen een ticket vooraf online boeken via www.staatsbosbeheer.nl/pixi

Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal