Direct naar de inhoud.

Reflecterende huisnummerbordjes voor 1e Exloërmond

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Borger-Odoorn – (F: RTV1)

BORGER-ODOORN – Bij 104 woningen in 1e Exloërmond wordt op zaterdag 3 november een reflecterend huisnummerbordje geplaatst. Streekbelangen nam het initiatief, omdat de huisnummers nu in het donker nauwelijks leesbaar zijn. Vrijwilligers uit het dorp plaatsen de bordjes zelf, de gemeente Borger-Odoorn betaalt ze.

Naar aanleiding van een oproep van Streekbelangen konden inwoners van 1e Exloërmond zich aanmelden voor een bordje. Het initiatief raakte in een stroomversnelling door het project Integrale gebiedsagenda De Monden. Daarin werkt de gemeente samen met lokale organisaties en inwoners aan een prettig woon- en leefklimaat in het Mondengebied. Uit een bijbehorende enquête kwam naar voren dat de beperkte openbare verlichting een verminderd veiligheidsgevoel geeft. Volgens Streekbelangen komt dat deels doordat de inrichting van het gebied het voor hulpdiensten moeilijk maakt om in het donker adressen te vinden. De reflecterende huisnummerbordjes moeten dat verbeteren.

Initiatief Wethouder Nynke Houwing heeft waardering voor het initiatief van Streekbelangen: “Op deze manier maken we samen werk van de leefbaarheid in 1e Exloërmond. Als gemeente dragen we financieel bij en de inwoners steken zelf hun handen uit de mouwen. Dat is ook nog eens goed voor de saamhorigheid, want volgens mij wordt het een erg gezellige dag.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal