Direct naar de inhoud.

Gratis zwemdiploma voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen

  • door:
  • op:

BORGER – Een zwemdiploma kost veel geld. Dat geldt al helemaal voor gezinnen met een minimum
inkomen. Gemeente Borger-Odoorn en het Jeugdfonds Sport & Cultuur maken het
mogelijk voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen om gratis het zwemdiploma
te behalen.

Met een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen voortaan de zwemdiploma’s A en
B geregeld worden. Hiervoor zijn afspraken gemaakt tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur en
de zwembaden binnen de gemeente Borger-Odoorn. Deze regeling van het Jeugdfonds Sport &
Cultuur staat bekend als ‘Bartje leert Zwemmen’. “Zwemles is belangrijk voor kinderen. Daarom
zijn we blij met de afspraken die nu gemaakt zijn. Zo wordt leren zwemmen bereikbaar voor alle kinderen in de gemeente Borger-Odoorn”, aldus wethouder Nynke Houwing. “Wij zijn erg blij met de samenwerking” zegt Koert Thalen, coördinator van het fonds. “Dit past prima in ons streven dat alle kinderen kunnen meedoen. Mooi dat wij in overleg met de gemeente BorgerOdoorn maatwerk mogen en kunnen leveren”.

Mochten kinderen naast de zwemles ook nog graag een andere sportieve of culturele activiteit via het Jeugdfonds willen ondernemen, dan is dit ook mogelijk. De gratis zwemlessen sluiten een vergoeding voor bijvoorbeeld voetbal of gitaarles niet uit. Op deze manier kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen gewoon meedoen zonder dat geld een hindernis is. Naast de vergoedingen van het Jeugdfonds blijven ook de verschillende mogelijkheden van de webwinkel ‘Meedoen’ gelden voor de kinderen uit minimagezinnen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal