Direct naar de inhoud.

Veel activiteiten Hunebedcentrum Borger

  • door:
  • op:
Hunebed Borger

BORGER – Op zaterdag 26 januari a.s. vindt in het Hunebedcentrum in Borger de Noordelijke Zwerfsteendag, editie 2019, plaats. Het is al weer de zevende maal dat deze succesvolle ontmoetingsdag voor liefhebbers en belangstellenden voor zwerfstenen en zwerfsteenfossielen georganiseerd wordt.

Zwerfstenen

Naast lezingen presenteren zwerfsteenliefhebbers in het Kenniscentrum van het Hunebedcentrum hun bijzondere, zeldzame en mooie zwerfstenen en zwerfsteenfossielen.Deze dag is tevens een ontmoetingsdag om bij te praten, verhalen te beluisteren, nieuwe kennis op te doen en om ervaringen uit te wisselen.

Naast de tafelpresentaties worden er verdeeld over de dag een viertal korte lezingen en presentaties van ca. een half uur gegeven. Er blijft dus voldoende tijd over om elkaar te spreken en om de zwerfsteenpresentaties in de hal te bekijken.Bezoekers kunnen ook zelf stenen meenemen om die te laten zien en evt. te laten determineren. Het komt niet vaak voor dat zoveel zwerfsteenkennis aanwezig is om vondsten te bekijken en te becommentariëren.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag. Maar omdat de ruimte beperkt is vragen we u, als u wilt deelnemen, om een mail te sturen naar hwolters@hunebedcentrum.nl. Dan reserveren we een plaats voor u.
De dag begint om 10.30 en eindigt om 16.00 uur.

 

De éérste Drenten (F: B. J. Brinkman – RTV1)

Lezing over energie en energie transitie

Op zondag 27 januari vindt in het Hunebedcentrum de tweede lezing plaats in een serie over ‘Aarde en mens’. Deze lezing heeft als titel Energie en energie transitie en wordt verzorgd door Drs. Serge van Gessel van TNO in Utrecht. De Nederlandse Geologische Vereniging ( NGV) heeft in samenwerking met het Hunebedcentrum in Borger de afgelopen jaren een aantal succesvolle lezingenseries over geologische onderwerpen georganiseerd. Dat doen we ook dit jaar weer. Voor het seizoen 2019 hebben we als onderwerp gekozen ‘Aarde en mens – wederzijdse invloeden’De serie bestaat uit 5 lezingen die worden verzorgd door specialisten die hun sporen hebben verdiend.

De lezingen worden gehouden op zondagen in het Hunebedcentrum in Borger en beginnen om 14.00 uur.  U kunt zich opgeven via e-mail: hwolters@hunebedcentrum.nl. Dat kan per lezing of voor de hele serie. Het is een lezingenserie met aanverwante thema’s, maar ze zijn onafhankelijk van elkaar te volgen. De entree voor de lezingen is 5 euro per lezing, dat is inclusief een kop koffie of thee.

De lezingen die nog volgen zijn:
– Zondag 27 januari: Energie en energie transitie door Drs. Serge van Gessel van TNO in Utrecht
– Zondag 10 februari: Aardmagnetisme door Prof Cor Langereis, Universiteit Utrecht
– Zondag 10 maart: Vulkanisme door Dr. Manfred van Bergen, Universiteit Utrecht
– Zondag 24 maart: Homo Sapiens door Dr. Roy Erkens, Universiteit van Maastricht-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal