Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vijf helden onderscheiden in Stadskanaal

Foto: M. Dol – RTV1

STADSKANAAL – Vijf personen hebben vrijdagmiddag in Stadskanaal een onderscheiding gekregen voor het redden van de inzittenden van een te water geraakte auto op 26 april 2018. Zij ontvingen de onderscheiding van loco burgemeester Brongers van Stadskanaal.

Tijdens een inhaalactie op de Pekelderstraat raakten Johbian Lukens en zijn moeder Willeke Lukens op 26 april 2018 met hun auto te water. Johbian kon het voertuig op eigen kracht verlaten. Zijn moeder lukte dit echter niet. Niels Korte, Vasco Pieters en Yvo Buist schoten te hulp door het water in te gaan en middels een trekker te zorgen dat de auto niet verder van de kant af dreef. Ook agenten Bonnet Smit-de Vries en Agneta Kohl zijn bij aankomst te water gegaan om het slachtoffer uit de auto te redden waarna zij met reanimeren zijn begonnen.

Niels Korte, Vasco Pieters en Yvo Buist ontvingen van de Koninklijke Maatschappij voor Redding van Drenkelingen een zilveren munt. Meestal reikt de Koninklijke Maatschappij voor Redding van Drenkelingen bronzen munten uit. In uitzonderlijke gevallen zoals deze wordt een zilveren munt uitgereikt. Agenten Bonnet Smit-de Vries en Agneta Kohl ontvingen namens de Koninklijke Maarschappij voor Redding van de Mens een oorkonde voor hun inzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.