Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rond 2000 bezoekers tijdens Bos- en Houtdag

.

DROUWEN – Op zaterdag 16 februari organiseerden de boswachters van Staatsbosbeheer voor de 2de keer de Bos- en Houtdag bij Buitencentrum Boomkroonpad. Zo’n 2.000 bezoekers genoten tijdens het prachtige lenteweer van de vele activiteiten.

Ieder kwartier ging er een boswachter op pad om de bezoekers uitleg te geven over bosbeheer.

Waarom worden er bomen gekapt en hoe wordt de keuze gemaakt welke boom blijft staan en welke niet. Van het hout slepen met trekpaarden tot de indrukwekkende houtoogstmachines. Ook kon men achter het Buitencentrum zien welke bomen ziek zijn en om deze reden gekapt worden. Interessant was ook wat er met het hout gebeurt na de kap.

Kinderen genoten van een versgebakken broodje en timmerden er lustig op los om nog snel een vogelhuisje thuis op te kunnen hangen. Tijdens de Boswachter Challenge werden de skills van de deelnemers getest, fanatiek werd er zo snel mogelijk een mooi schijfje gezaagd en met de scherpe kant een spijker in de stam geslagen.

Boswachterij Gieten-Borger is een typisch ontginningsbos. Het bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw. De grote aaneengesloten bossen zijn oorspronkelijk aangelegd voor houtproductie (opvallend is de larix, bestemd voor duurzame houtproductie), maar er is nu ook volop ruimte voor recreatie en voor ree en das.

Met dank aan de inzet van de vrijwilligers en de enthousiaste bezoekers kijken de boswachters van Staatsbosbeheer terug op een geweldig dag.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.