Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ingepakte bomen in de Stationslaan in Stadskanaal

F: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Een niet alledaags gezicht aan de Stationslaan tegenover het Ubbo Emmius in Stadskanaal. Sinds kort staan hier beuken die zijn ingepakt met jute om ze te beschermen tegen zonnebrand. 

Inpakken beuken

In de afgelopen weken zijn er aan de Stationslaan een aantal beuken verwijderd. Deze bomen waren aangetast door zwam of niet meer vitaal genoeg om blad te vormen. Door het verwijderen van deze beuken is er ruimte ontstaan tussen de overige bomen.  Door deze ruimte hebben de bomen geen bescherming meer van de bladeren van de buur-bomen. Het zonlicht komt dus makkelijker bij de stam van de beuken. Omdat een beuk een dunne bast heeft die zeer gevoelig is voor teveel zonlicht, heeft de gemeente besloten de bomen met jute in te pakken.

De toekomst

De komende jaren zal de jute om de beuken blijven zitten. De jute zal steeds dunner worden door weersomstandigheden. Op deze manier bereikt de zon steeds meer de bast. De boom kan zich zo langzaam voorbereiden op meer zonkracht, met als resultaat dat de boom weer zonder jute kan. De gemeente Stadskanaal houdt de beuken in de gemeente nauwlettend in de gaten en neemt zo nodig actie.

Hulp uit de buurt

Een bewoner uit deze straat, Luppe Blaauw, vindt het behoud en onderhoud van bomen erg belangrijk en zet zich hier ook altijd voor in. Zo heeft de heer Blaauw de gemeente ook geholpen met het inpakken van de beuken. ‘Dit is zeer gewaardeerd door ons!’ aldus de gemeente Stadskanaal.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.