Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tocht om de Noord door de Veenkoloniën

VEENDAM – Vrijdagmiddag is in Cultuurcentrum vanBeresteyn de opening verricht voor de 14e editie van het Wandelfestival ‘Tocht om de Noord’. De opening werd dit jaar verricht door burgemeester Sipke Swierstra van de gastgemeente Veendam. Tevens was er de officiële bekendmaking van de route, het thema en alle activiteiten van TodN 2019. Iedereen die aanwezig was kreeg ook de mogelijkheid om zich als eerste in te schrijven op deze 14e editie.

Veenkoloniën 

De Tocht om de Noord doet ieder jaar een andere regio aan. Dit jaar ontdekken de wandelaars het industriële erfgoed van de Veenkoloniën. De nieuwe route van TodN 2019 loopt globaal via Stadskanaal, Pekela, Veendam, Borgercompagnie en Hoogezand – Sappemeer. De gastgemeente van dit jaar is Veendam, in nauwe samenwerking met de gemeenten Stadskanaal, Pekela en Midden-Groningen.

Start/Finish

De start/finish van het Wandelfestival Tocht om de Noord is op 28 – 29 september in Veendam. Beide dagen zal Veendam circa 5 duizend wandelaars verwelkomen.

Meer info kun je hier lezen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.