Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn rolt met provincie wandelknooppuntnetwerk verder uit

  • door:
  • op:
Wandelen bij het Boomkroonpad. Foto: RTV1

BORGER-ODOORN —  Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe stelt een subsidie van €195.000 beschikbaar voor het uitrollen van de vierde fase van het wandelknooppuntennetwerk in Drenthe. Daarbij zit onder andere de verdere ontwikkeling van het knooppuntennetwerk in de gemeente Borger-Odoorn. Nog deze maand wordt er gestart met de ontwikkeling. 

Het wandelnetwerk stelt wandelaars in staat om op basis van knooppunten gemakkelijk en flexibel kleine wandelingen of langere tochten uit te stippelen. Het netwerk bestaat voornamelijk uit onverharde paden door afwisselende landschappen en langs horeca, attracties, musea en bezienswaardigheden.

Vrijetijdsprovincie van Nederland

Gedeputeerde Henk Brink geeft aan dat het ontwikkelen van het netwerk past bij de ambitie om de vrijetijdsprovincie van Nederland te zijn. “Met het versneld realiseren van het wandelknooppuntennetwerk sluiten we aan bij de behoefte van de Drentse wandelaar. We maken wandelen nog makkelijker en toegankelijker in de gehele provincie.”

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal