Direct naar de inhoud.

Oppositie Veendam wil spoeddebat Leer- en sportpark

  • door:
  • op:
Gemeenteraad Veendam -Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Alle oppositiepartijen in Veendam willen een spoeddebat over het bericht dat de bouw van het leer- en sportpark aan de Langeleegte ruim negen miljoen euro duurder uitvalt dan begroot.

De oppositiepartijen SP, VUK, CDA, GroenLinks en ChristenUnie zijn echt boos over het feit dat ze tijdens een overleg niet zijn geïnformeerd over een tekort van negen miljoen. Een dag later moesten de Veendammer volksvertegenwoordigers het begrotingstekort lezen in de media.

“Maandagavond hadden we met alle fractievoorzitters een overleg”, zegt fractievoorzitter Dirk Klamer van de ChristenUnie bij RTV Noord. “Toen is ons niets verteld. Alleen dat ‘er een brief aankwam over de bouw van het leer- en sportpark. En dan een dag later een bericht over het miljoenen tekort. Hier ben ik heel erg boos over.”

Bijna tien miljoen meer 

“Dit is een heel forse overschrijding. Oorspronkelijk zou het plan de gemeente veertien miljoen kosten, nu bijna tien miljoen meer. Dat moet je bekendmaken als erom gevraagd wordt”, reageerde SP-voorman Harrie Schoonewille op het tekort. De partij wijst met de beschuldigende vinger naar wethouder Henk-Jan Schmaal van GemeenteBelangen. Partij VUK overweegt zelfs een motie van wantrouwen in te dienen. “Dit is een grof schandaal”, reageert fractieleider Pé Langen.

GemeenteBelangen, de grootste coalitiepartij in Veendam, is zelf ook niet blij, maar blijft wel achter het plan voor de bouw van het leer- en sportpark staan. – Het spoeddebat zal maandagavond worden uitgezonden door RTV1

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal