Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Politiebureau, theater en station Veendam beklad

(F: Peter Panneman)

VEENDAM – (update) – Met grote groene letters staat het op de glazen voordeur van het politiebureau in Veendam. FCK POLICE, vergezeld van een tekening van een opgestoken middelvinger. De graffiti dook vrijdagochtend op bij het bureau aan de Korteleegte.

Theater

Maar ook theater vanBeresteyn moest eraan geloven. “Klaarblijkelijk was de spuitbus leeg en moest de knaap naar een auto lopen voor een nieuwe bus”, aldus Jos Kraan directeur van vanBeresteyn aan RTV 1. Na zijn klungelige actie, want de graffiti-tekening is niet afgemaakt, stak de baldadige knaap 2 vingers in de lucht.

Volgens Kraan is dit gebruikelijk bij voetbalhooligans. Kraan die de bewakingsbeelden heeft afgestaan aan de politie, heeft er ook van geleerd. “Ik kwam woorden tegen die mij niet bekend waren” en “of het geslachtsdeel die stond afgebeeld op de ingang van het theater sloeg op mij als directeur” is mij niet bekend, aldus Kraan aan RTV 1. Een schoonmaakbedrijf heeft de gevel van het theater inmiddels schoongemaakt.

Station

Het treinstation in Veendam is ook beklad door de vandalen. Naast de oude graffiti op de fietskluizen zijn er nu ook teksten gespoten op de abri’s op het station. Deze bekladding zal ook schoongemaakt moeten worden.

De politie Noord-Nederland heeft de zaken in onderzoek en kon niet ingaan op vragen van RTV 1. Het handschrift op foto’s die rondgaan op internet, lijkt overeen te komen.

Foto’s treinstation: John Hut – RTV1

 

 

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.