Direct naar de inhoud.

Homo Sapiens lezing in Hunebedcentrum

  • door:
  • op:
De éérste Drenten – (F: B. J. Brinkman – RTV1)

BORGER – Op zondag 24 maart vindt in het Hunebedcentrum een lezing plaats in een serie over ‘Aarde en mens’. Deze lezing heeft als titel Homo Sapiens en wordt verzorgd door Dr. Roy Erkens, Universiteit van Maastricht.

Wij als mens behoren tot de soort Homo Sapiens, ooit begonnen in Afrika en langzamerhand naar alle hoeken van de aarde uitgevlogen. Tegenwoordig is onze soort zeer dominant aanwezig en beïnvloeden we meer en meer de aarde op allerlei manieren. Of het nu gaat om afval, om fijnstof, om klimaatveranderingen of om het uitsterven van dier- en plantensoorten, we hebben er iets mee te maken.

Geologen hebben zelfs al een naam voor het geologische laagje dat zich zal gaan vormen in onze tijd: het antropoceen. Als onderzoekers over een paar miljoen jaar het laagje in de aarde gaan onderzoeken in de tijd waarin wij nu leven dan zullen ze een hoop vreemde zaken tegenkomen die je in geen enkele andere aardlaag zult zien. Al met al zijn wij een bijzonder soort. Dr Roy Erkens neemt ons mee in het verhaal van onze eigen soort.

De wordt gehouden op zondag 24 maart in het Hunebedcentrum in Borger en begint om 14.00 uur.
Entree voor de lezing is 5 euro per lezing, dat is inclusief een kop koffie of thee.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal