Direct naar de inhoud.

670 deelnemers aan de Bruintje Beer tocht

  • door:
  • op:
Bruintje Beer Toertocht 2019

MUSSELKANAAL – De 4e editie van de Bruintje Beer Toertocht is mede door het mooie weer een groot succes geworden. Een record aantal deelnemers van 670 verschenen zondag 24 maart in Musselkanaal aan de start. Naast fietsers van bevriende fietsclubs uit Stadskanaal, Ter Apel en Valthermond kwamen de deelnemers uit de gehele provincie Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en zelfs uit Ermelo naar Musselkanaal. Deze toestroom uit een straal van meer dan 150 kilometer hadden wij echt niet verwacht aldus de organisatie.

Dit jaar was er voor het eerst ook een gepijlde route van 50 kilometer door het mooie Westerwolde voor stads- en ebike fietsen met als koffiestop de Gasterij Natuurlijk in Smeerling. In de vesting Bourtange werden de deelnemers van de 90 kilometer tocht getrakteerd op een lekkere bak koffie met appelgebak en muzikaal onthaald door Kryzysztof Groen uit Veendam.

De deelnemers waren uiterst tevreden over de organisatie en het verloop van de dag en genoten na afloop van de tocht nog even na in sporthal de Veenhorst van een drankje en een lekkere maaltijd.
Al met al kunnen we zeggen dat we kunnen spreken van een zeer geslaagd evenement.
Zelfs de commissaris van de koning René Paas was met een aantal vrienden van de partij. Op een filmpje op de facebookpagina van de Bruintje Beer Tocht zegt hij erg genoten te hebben van de prachtige tocht en het mooie “Westerwoldse landschap”.

Binnenkort zal de opbrengst van het evenement, die ten goede komt aan vakanties voor kinderen uit de regio in het Kinderhotel te Wedde bekend gemaakt worden. De organisatie benadrukt dat zonder sponsoren en vrijwilligers het organiseren van een dergelijk evenement niet mogelijk is. Men wil dan ook bij deze niet alleen de deelnemers maar iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze toertocht nogmaals bedanken. Ons motto: ”Samen sportief voor de regio!” heeft op deze wijze weer een mooie invulling gekregen.

Op de website www.bruintjebeertocht.nl en de Bruintje Beer Tocht facebookpagina kan men foto’s bekijken en een impressie van de tocht krijgen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal