Direct naar de inhoud.

Fietspad onderhoud in de gemeente Stadskanaal

  • door:
  • op:
F: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Vanaf maandag 29 juni start de gemeente met het onderhoud van een groot aantal kilometers fietspaden in de hele gemeente Stadskanaal. De afgelopen periode zijn er veel meldingen binnengekomen over de fietspaden in onze gemeente. Daarnaast heeft de gemeente in het voorjaar van 2019 zelf een inspectie gedaan van alle fietspaden die onze gemeente rijk is. Door wortelgroei zijn hier oneffenheden ontstaan in het fietswegdek.

De financiering voor het onderhoud komt eenmalig vanuit ‘groot onderhoud wegen’. Wethouder Goziena Brongers: “Fietsen is belangrijk, zowel voor de gezondheid van onze inwoners als voor ons milieu. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om het onderhoud van onze fietspaden aan te pakken. Fietsplezier voor iedereen staat voorop!”

Het onderhoud start vanaf maandag 29 juni. De aannemer gaat dan bezig om het asfalt op de plek van de oneffenheden weg te frezen. Deze werkzaamheden duren ongeveer tot en met 18 juli. Na de bouwvak wordt in de periode van 10 tot en met 21 augustus het gefreesde gedeelte weer voorzien van een slijtlaag. Hierdoor zal het fietsgenot weer toenemen in onze gemeente.

Onstwedderweg Waterschapsweg/Ondersteveenweg Atlantislaan Maarsbroek
Hofeniersweg Dwarsweg Dr.Kinglaan Amerikalaan
Aziëlaan Europalaan Unikenstraat Scheepswerfstraat
Kniggestraat Semsstraat Handelsstraat Poststraat
Hoofdstraat Oosterstraat Ceresstraat Schoolstraat
Sluisstraat Marktstraat A-Weg Holte

De fietspaden waar onderhoud aan gepleegd gaat worden-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal