Direct naar de inhoud.

Zomertijd start met lage temperaturen

  • door:
  • op:

.
WEERONLINE – In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart gaat de zomertijd weer in. Om 02.00 uur wordt de klok een uurtje vooruit gezet, zodat de nacht een uurtje korter duurt. De zomertijd start met relatief lage temperaturen met op zondagmiddag 10 graden op de Wadden tot 13 in het midden en zuiden. Daarbij waait een frisse noordenwind en is het gevoelig kouder dan de dagen ervoor.

Lenteweer
Vrijdag en zaterdag is het daarentegen prima lenteweer met op veel plaatsen 14-17 graden en regelmatig zon. In de loop van volgende week neemt de kans op wisselvallig weer toe.

Ongeveer 70 landen doen aan zomertijd
Ongeveer 70 landen verzetten twee keer per jaar de klok. Door de zomertijd kan langer van het daglicht worden geprofiteerd. In de Europese Unie loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober.

Wintertijd
In de nacht van 26 op 27 oktober 2019 gaat de klok weer een uurtje terug en begint de wintertijd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal