Direct naar de inhoud.

Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers

  • door:
  • op:

DROUWEN – Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen op spannende, belevenisvolle wijze bij de natuur te betrekken? Staatsbosbeheer heeft een educatieprogramma in het bos bij het Buitencentrum Boomkroonpad ontwikkeld, genaamd “een bos voor de toekomst”.

De kinderen gaan een hele dag naar buiten, de bossen in. Ze mogen kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zelf ervaren dat ze één zijn met de natuur. En dat blijft écht hangen. Voor de uitvoering van dit programma zoekt Staatsbosbeheer een groep enthousiaste vrijwilligers als begeleider.

De bossen op de Hondsrug
Boswachterij Gieten-Borger is een typisch ontginningsbos. Het bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw. Tijdens de aanleg kwamen de keien uit de ijstijd naar boven, die vervolgens weer gebruikt zijn voor de aanleg van keienwegen om het hout over af te voeren. De grotere stenen zijn genummerd en nog steeds zichtbaar als aanduiding van de bospercelen.

De grote aaneengesloten bossen zijn oorspronkelijk aangelegd voor houtproductie (opvallend is de larix, bestemd voor duurzame houtproductie), maar er is nu ook volop ruimte voor recreatie en voor ree en das.

Training
Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Je volgt een 2-daagse training ‘natuurbeleving’ van Natuurwijs. Tevens gaan we als groep begeleiders eerst zelf het programma uitvoeren. Hierin wordt uitgelegd wat het educatieprogramma inhoudt, je ervaart zelf de opdrachten en krijgt achtergrondinformatie over het gebied. Zo ben je goed voorbereid op pad.

Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Jenne Wolters van het Buitencentrum Boomkroonpad.

E: j.wolters@staatsbosbeheer.nl of T: 0592-377306

Vragen kun je ook mailen naar dit mailadres of telefonisch stellen. Na het sturen van je mail krijg je een ontvangstbevestiging en word je uitgenodigd voor een gesprek. Bij een positieve reactie van beide kanten volgt de informatie over de training en wordt een overeenkomst getekend.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal