Direct naar de inhoud.

Rode Kruis dringend op zoek naar vrijwilligers in Drenthe en Groningen

  • door:
  • op:
Foto: Rode Kruis

REGIO – Het Rode Kruis is in Groningen en Drenthe dringend op zoek naar vrijwilligers. De hulporganisatie zoekt vooral mensen die kunnen helpen rondom de coronacrisis en vluchtelingen.

Het Rode Kruis krijgt steeds meer verzoeken om te helpen en is vooral op zoek naar gastheren en vrouwen die na een korte training van een paar uur aan de slag kunnen.

Overbelast

“De behoefte aan noodhulp door corona blijft bijna twee jaar na de start van de crisis onverminderd groot”, aldus het Rode Kruis. “We zitten opnieuw in lockdown en ziekenhuizen en verzorgingshuizen zijn overbelast. Ook is er een toenemend aantal asielzoekers dat moet worden opgevangen in Nederland”.

In Groningen en Drenthe is het Rode Kruis onder andere op zoek naar mensen die willen helpen in de vluchtelingenopvang in Ter Apel en bij het helpen bij de corona vaccinatie- en testlocaties van de GGD. Aanmelden kan via de site van het Rode Kruis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal