Direct naar de inhoud.

Gemeente Stadskanaal gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen

  • door:
  • op:
Foto: B.J. Brinkman/RTV1

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal stelt na een oproep van Veiligheidsregio Groningen tientallen opvangplekken beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om plekken in onder andere het City Hotel, Vakantiepark Sikkenberg, camping De Kapschuur en in woonruimtes van Lefier.

De Veiligheidsregio Groningen kreeg de opdracht om deze week duizend en volgende week nog eens duizend opvangplekken te realiseren.

Maximaal drie maanden

De gevonden locaties in Stadskanaal zijn tijdelijke plekken voor opvang van maximaal drie maanden. Daarnaast is de gemeente druk bezig met het realiseren van locaties voor opvang voor een langere termijn en met meer capaciteit.

Lokale organisaties dragen steentje bij

De huisvesting werd mogelijk door inzet van lokale stichtingen, verenigingen en ondernemers. Zo zamelen de kerken in gemeente Stadskanaal kleding en verzorgingsproducten in, regelt de Rotary bedden en beddengoed en zorgt een lokaal stoffeerbedrijf voor vloerbedekking in de opvanglocaties. Ook heeft de gemeente berichten ontvangen dat vluchtelingen bij inwoners thuis zijn opgevangen.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en Noord werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal