Direct naar de inhoud.

Gemeente Aa en Hunze wil leefbaarheid bevorderen

  • door:
  • op:
Gemeentehuis AA en Hunze – (F: Google Streetview)

GIETEN – Het college van Aa en Hunze stelt €50.000,- beschikbaar voor het programma Vitaal Platteland 2019. Samen met een bijdrage van €50.000,- van de provincie Drenthe is er €100.000,- beschikbaar voor lokale initiatieven die de leefbaarheid bevorderen. “Dit sluit goed aan bij ons collegeprogramma ‘Samen Doen”. We hebben heel veel actieve inwoners die samen de schouders zetten onder mooie lokale initiatieven. Met Vitaal Platteland kunnen we dat mede mogelijk maken” aldus wethouder Henk Heijerman.

Lokaal initiatief

Aa en Hunze heeft samen met de provincie Drenthe in 2016, 2017 en 2018 meer dan 20 lokale initiatieven ondersteund. Van de oprichting van een dorpscoöperatie tot het verduurzamen van dorpshuizen, van een dorpsmoestuin tot een amfitheater en nog veel meer. Vanwege het succes van voorgaande jaren wordt Vitaal Platteland voortgezet. Lokale initiatieven die gericht zijn op wonen en leefomgeving, mobiliteit, voorzieningen, werk en economie of sociale structuur kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit Vitaal Platteland.

De regeling Vitaal Platteland wordt naar verwachting in mei 2019 opengesteld. Meer informatie over de regeling is dan ook te vinden op de website van de gemeente Aa en Hunze



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal