Direct naar de inhoud.

Ombouw viertondes gaat beginnen

  • door:
  • op:
Viertonde busstation wordt later ook aangepakt

STADSKANAAL – Het officiële startschot voor de ombouw van de viertondes in het centrum van Stadskanaal is op donderdag 25 april. Wethouder Brongers (CDA) verwijdert dan een bewegwijzeringsmast op de viertonde op de kruising Azielaan, Continentenlaan, Esperantolaan (pleinlijn).

Werkzaamheden

De echte werkzaamheden beginnen hier op maandag 29 april. “Het gaat om de eerste fase die medio juni gereed moet zijn”, zegt gemeentelijk woordvoerster Lisette Hooijer. Het Verkeersplan moet de bereikbaarheid van het winkelcentrum verbeteren. Die viertonde wordt omgebouwd tot een gewone rotonde waarop fietsers voorrang krijgen. “In een latere fase gebeurt hetzelfde met de viertonde bij het busstation”, aldus Hooijer.

Fietsstraat
De veiligheid van fietsers speelt een grote rol in het nieuwe plan. Zo wordt door het centrum een fietsstraat aangelegd. Die bestaat uit twee stroken voor fietsers met daartussen een betrekkelijk smalle eenrichtingsbaan voor automobilisten. Ook komen er kluizen waarin fietsen gestald kunnen worden. In totaal wordt het plan in vier fases uitgevoerd



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal