Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jan Nieboer op vrije voeten

Jan Nieboer vecht tegen de windmolens – (F: RTV1)

2E EXLOËRMOND/GRONINGEN – Boegbeeld van actiegroep ‘Platform Storm’, Jan Nieboer, komt op vrije voeten. Dit heeft het Openbaar Ministerie woensdagmiddag bekend gemaakt. Wel blijft hij verdacht van betrokkenheid bij het verspreiden van dreigbrieven en het dumpen van asbest.

Mede-activist Jan H. uit Meeden blijft wel langer vast zitten.

Proces

Evert van der Meer, advocaat van Nieboer, zei eerder in gesprek met RTV Noord dat hij wel verwacht dat er een rechtszaak komt. Van der Meer heeft zich hard gemaakt om zijn cliënt in vrijheid het proces te laten afwachten en dat lijkt nu het geval.

Windmolens

Dinsdag 19 juni werd Nieboer samen met mede-verdachte Jan H uit Meeden en nog een verdachte uit Nieuw-Buinen gearresteerd in zijn woning in Tweede Exloërmond op verdenking van het sturen van dreigbrieven  aan bedrijven die meewerkten aan de bouw van windparken in Drenthe en in Groningen. Ook werden Nieboer en H verdacht van het deponeren van asbest op het land van een aantal windboeren.

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

2 Reacties op “Jan Nieboer op vrije voeten

  1. Pure intimidatie van onze fijne regeerders die met hun NSB vrienden dit allemaal hebben bekokstoofd.Jan Nieboer werd even te lastig en moest uitgeschakeld worden. De financiële belangen zijn nu even belangrijker dan de gezondheid en het welzijn van de veenkolonialen. Jan zet hem op. Laat je niet afbluffen door deze criminelen die alles erdoor drukken. Onze rechtsstaat stelt helemaal niets meer voor. En over democratie hoef je niet te beginnen dat woord wordt misbruikt door deze handlangers van het maffiagespuis.
    Het wordt tijd dat deze gang van zaken wordt voorgelegd bij het Europese hof voor de rechten van de mens.
    Van de nationale overheden hoef je niets meer te vewachten.

  2. Eens met Henk Prins. Ik ken Jan Nieboer als een zeer meegaand eerlijk mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.