Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dag van het Hunebed met veel activiteiten

Dag van het Hunebed – (F: Frank Wiersema)

BORGER – Zondag 11 augustus wordt de jaarlijkse Dag van het Hunebed georganiseerd. Op deze dag krijgen de hunebedden extra aandacht. Het Drentse Landschap, Staatsbosbeheer en het Hunebedcentrum werken samen om de wereld achter de hunebedden te laten zien. Eén dag per jaar vertellen de beschermers van de hunebedden, samen het verhaal.

Op de Dag van het Hunebed is er op het terrein van het Hunebedcentrum een markt met informatie en een aantal stands waar producten kunnen worden gekocht, zijn er verhalen bij het grootste hunebed, is er een wildplukwandeling en zijn er gratis wandelroutes te verkrijgen. Daarbij is er een vuursteensmid aanwezig en kunnen er rondleidingen gevolgd worden. De markt is gratis toegankelijk.

Quote directeur Harrie Wolters:
“De hunebedden vertellen ons het verhaal van onze voorouders, prikkelen ons voorstellingsvermogen over hoe het leven er 5000 jaar geleden uit moet hebben gezien. Op de dag van het Hunebed, staat we daar extra bij stil.“

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.