Direct naar de inhoud.

Wisselexpositie ‘Theo van den Boogaard spoort wél’

  • door:
  • op:
Theo van den Boogaard

ZUIDBROEK – Komend weekend, 14 en 15 september, is de allerlaatste mogelijkheid om de wisselexpositie ‘Theo van den Boogaard spoort wél’ in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te bezoeken. Deze bijzondere expositie, met veel aandacht voor Theo’s stripfiguur Sjef van Oekel, werd een jaar geleden geopend als eerbetoon aan het werk van Nederlands bekendste striptekenaar.

Van den Boogaard, woonachtig in Amsterdam, werd vooral bekend van de Sjef van Oekel-strips, over de belevenissen van de zeer bekende en evenzeer omstreden televisiepersoonlijkheid Sjef van Oekel, gespeeld door Dolf Brouwers. In Nieuwe Revu verscheen in 1976 ‘Sjef van Oekel in de Bocht’. Van deze strip verschenen vele albums, ook in het buitenland.

Na komend weekend is er op 21 en 22 september het jaarlijkse Modelspoorweekend in het museumstation. Deze keer met een aantal nog niet eerder in het museum vertoonde modelbanen. Aansluitend kunt u vanaf 5 oktober de nieuwe wisselexpositie over het leven van de machinIst en de conducteur komen bezoeken.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal