Direct naar de inhoud.

Knoalster jongeren sextingen het meeste van Groningen

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie

REGIO – 1 op de 20 middelbare scholieren uit de provincie Groningen doet aan sexting. Dat concludeert VPNgids.nl op basis van de meest recente sexting-cijfers van GGD’s en het CBS. Het onderzoek is gedaan naar aanleiding van de Dag van de Seksuele Gezondheid dat op 4 september is.

Knoalster jongeren spannen de kroon in de provincie.1 op de 16 middelbare scholieren hebben wel eens seksueel getinte berichten of foto’s gestuurd naar anderen.

Veendammer jongeren doen minder aan sexting dan de Knoalsters. 4,3% van de middelbare scholieren verstuurd de berichtjes. 4,2% van de jongeren in de gemeente Borger-Odoorn versturen seksueel getinte berichtjes. (Tekst gaat verder onder foto)

Stadskanaal (6,4%), Veendam (4,3%), Borger-Odoorn (4,2%). Enkhuizen (links) steekt met kop en schouders boven de rest uit met 8,2%

Uit het onderzoek bleek ook dan meisjes meer aan sexting doen dan jongens. Daarnaast komt sexting bij leerlingen in de bovenbouw vaker voor dan bij leerlingen in de onderbouw. 1 op de 20 vierdeklassers ten opzichte van 1 op de 40 tweedeklassers.

Per opleidingsniveau zijn er ook verschillen te zien. Op het VMBO stuurt 4,4% van de leerlingen zulke berichtjes, terwijl op de HAVO 3,2% van de leerlingen het doet en op het VWO slechts 2%.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal