Direct naar de inhoud.

Mogelijk weer een pyromaan actief in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Foto’s: Marc Dol – (RTV1)

STADSKANAAL – Het was een enorme knal die de omwonenden aan de Bremweg donderdagmorgen abrupt uit hun slaap haalde. Een beste knal rond 5.50 uur gevolgd door een kleinere knal een paar minuten later. Het bleek de derde auto te zijn die binnen een week in vlammen opging in de wijk Maarsveld.

Pyromaan

Volgens bewoners zit de schrik er opnieuw goed in. Enkele jaren geleden werd de wijk geteisterd door een pyromaan die wekenlang coniferen in de brand stak. Na intensief speurwerk bleek dit het werk te zijn geweest van twee jongens van vijftien en zestien jaar.

Gek

De autobranden van de afgelopen week brengt direct weer de onrustgevoelens uit die periode terug. Werd er éérst nog gedacht aan pech of kortsluiting, nu is de eerste gedachte dat er opnieuw een gek rondloopt in de woonwijk.

De éérste autobrand was in de nacht van 16 op 17 september rond 00:40 aan de Zonnedauwlaan. De brandweer was toen net terug van een schuurbrand aan de Beemsterlaan en kon dus direct weer aan de bak. De tweede autobrand was dinsdagavond 17 september aan de Achterstekamp. Bij aankomst van de brandweer stond hier een auto in lichterlaaie. De derde autobrand dus op donderdagmorgen 26 september in alle vroegte aan de Bremweg.

Politie

Buurtpreventie woonwijk Maarsveld/wold houdt inmiddels een oogje in het zeil en inwoners worden op de hoogte gehouden via facebook. Bewoners in de wijken Maarsveld en Maarswold worden opgeroepen extra alert te zijn en de politie te waarschuwen bij verdachte bewegingen. Dat kan via 0900 8844

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal