Direct naar de inhoud.

Jubileumconcert Le Groupe Evangélique.

  • door:
  • op:

NIEUW BUINEN – Zaterdag 9 november gaf Le Groupe Evangélique een prachtig jubileumconcert in de Goede Herderkerk aan de Oude Roswinkelerweg in Emmen. De gospelformatie bestaat dit jaar maar liefst 50 jaar! De groep is in 1969 in Emmen opgericht. De huidige leden van Le Groupe Evangélique komen uit Emmen en de regio. Dat wil zeggen van Buinerveen, Nieuw-Buinen, Stadskanaal, Mussel, Wedde, Onstwedde tot Nieuw-Weerdinge, Weerdinge, Klazienaveen en Schoonebeek.

Veel oud leden waren ’s middags aanwezig op de reünie. Het was prachtig om elkaar te ontmoeten en herinneringen met elkaar te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Men kon hun tijd bij Le Groupe Evangélique een stukje herbeleven middels een presentatie. Er werd een quiz gespeeld om bepaalde weetjes over het koor te testen. Vervolgens kon men in de kerkzaal genieten van een jamsessie met de vroegere muzikanten, zangers en zangeressen en er werd met z’n allen een lied ingestudeerd dat ’s avonds tijdens het concert werd uitgevoerd.

In een uitverkochte zaal, met ruim 400 aanwezigen, werd met volle teugen genoten van nieuwe, maar ook oude nummers. Mooie liederen met een duidelijke Bijbelse boodschap, prachtig uitgevoerd en ondersteund met creatieve muzikale arrangementen onder leiding van het combo dat speciaal voor dit concert met een extra toetsenist, gitarist en een fluitiste was aangevuld. Met de juiste belichting en geluid was het plaatje helemaal compleet. Tussen de liederen door was er ook veel samenzang.

De voorzitter en dirigent verzorgden in vier blokken tijdens het concert een terugblik van de afgelopen 50 jaar. Een groepje kinderen van de koorleden zongen als verrassing een lied voor hun ouders. Een mooi moment om te zien dat complete gezinnen en families samen de schouders onder dit fantastisch werk zetten en samenwerken om het goede nieuws te verspreiden.

Er kan teruggekeken worden op een prachtig jubileumconcert en Le Groupe Evangélique hoopt dit belangrijk werk nog lang te mogen uitvoeren. Voor meer informatie over medewerking of voor beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Bert van der Schoot: bertvanderschoot@hotmail.com telefoonnummer 06-22655272 of via het contactformulier op de site www.legroupeevangelique.nl

(ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal