Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kiwanis reikt cheque uit aan Humanitas

V.l.n.r.; Henk Jansen en Frits Muurman (Humanitas), Gert Jan Hoving en Edwin van Calkar (Kiwanis)
(F: Peter Panneman)

VEENDAM – Kiwanis Veendam heeft in het bijzijn van een aantal sponsoren een cheque ter waarde van maar liefst € 3750 euro uitgereikt aan Humanitas Veendam/Pekela Kindervakantieweken.

Tijdens de Rabobank Sightseeing run op 29 juni 2019, georganiseerd door Kiwanis Veendam, hebben zo’n 375 deelnemers in Veendam de warmte getrotseerd en zijn er weer een hele reeks gebouwen en winkels doorkruist.

Aan Humanitas afdeling Veendam-Pekela kon een bedrag van € 3.750, – worden overhandigd voor de Kindervakantieweken. Dit dankzij de bijdrage van de deelnemers, diverse sponsoren, de belangeloze hulp van een grote groep vrijwilligers en de enthousiaste medewerking van winkeliers en eigenaren van gebouwen. Namens Kiwanis reikte Gert Jan Hoving en Edwin van Calkar de cheque uit aan Henk Jansen en Frits Muurman van Humanitas.

Humanitas afdeling Veendam-Pekela organiseert al jaren de kindervakantieweken. Deze weken zijn bedoeld voor kinderen, waarvan de ouders niet de financiële middelen hebben om met hen op vakantie te gaan. Humanitas biedt kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar deze mogelijkheid wel. Onder leiding van vele vrijwilligers krijgen zij een fijne vakantieweek op een mooie plek in Nederland en worden zij vermaakt met allerhande activiteiten als sport en spel. Voor de kinderen uit Veendam en Pekela is dat een vakantieboerderij in Orvelte. Humanitas streeft ernaar om voor circa 25 kinderen een dergelijke vakantie te organiseren.

(Peter Panneman)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.