Direct naar de inhoud.

Woning gesloten na ontdekken hennepkwekerij

  • door:
  • op:

Archieffoto: M. Dol – RTV1
PEKELA – De gemeente Pekela heeft een woning aan de Hanekampswijk in Oude Pekela voor de duur van zes maanden gesloten. In de woning is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

De hennepkwekerij was ingericht voor 800 hennepplanten. Ook werd er illegaal stroom en gas afgetapt. Burgemeester Jaap Kuin: “Als we het vermoeden hebben van een hennepkwekerij, dan grijpen we samen met de politie in.”

Damoclesbeleid
Aanvullend op de politieactie, heeft de burgemeester het Damoclesbeleid toegepast. Dit betekent een sluiting van de woning op last van de burgemeester, voor de duur van zes maanden. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Groot belang bij direct ingrijpen
Thuiskwekerijen zorgen voor brandgevaarlijke situaties en ondermijnen de rust en orde in de straat. De gemeente Pekela heeft dan ook groot belang bij het direct ingrijpen na het bekend worden van een hennepkwekerij op een adres. Burgemeester Jaap Kuin: “Heb je een vermoeden dat er een hennepkwekerij op een bepaald adres is, doe dan een melding.”

Melding maken kan via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal